Poletno kramljanje z Ivo Renčelj

Poletno kramljanje z Ivo Renčelj - PolonaPolona

 

Nekega lepega sončnega popoldneva smo ob družbi skodelic kramljale s šefico trgovine IKA na Ciril-Metodovem trgu.

IKA je ena izmed tistih šarmantnih trgovinic, ki te posrka vase že zaradi svojih finih izložb in razglednic vseh barv in oblik, v notranjosti pa se skriva cela paleta izvrstnih unikatnih izdelkov (in vsi so slovenske izdelave!), med katerimi so tudi PolonaPolona skodelice (čisto takoj pri vhodu levo smo). Njihova šefica, simpatična Iva, karakterno povzema šarm celotne trgovine.

Z Ivo se je menila naša Tesa.

T: Po čem se Trgovina IKA razlikuje od ostalih trgovin?
                                                

I: Trgovina IKA ponuja izdelke sodobnega slovenskega oblikovanja. Smo okno  v svet za številne oblikovalce, rokodelce ter majhne in večje blagovne znamke.

 

T: Česa se veseliš ko greš v službo?
                                                                

I: Dela. V resnici zelo zelo rada opravljam svoje delo. Ravno zadnjič, ob svojem rojstnem dnevu, sem ugotavljala, kako rada zjutraj vstanem, se usedem na kolo, privihram skozi Tivoli in čez Prešernov trg, pri Robovem vodnjaku skupaj s kavalirjem zavijem levo in se pripeljem do trgovine, ki pod starimi oboki čaka, da v njo skupaj s kupci vnesemo življenje. Delo mi predstavlja izziv, rada si premikam prioritete na TO-DO listu in še z večjim veseljem jih potem obkljukam in spremljam rezultate svojega dela.

 

T: Kako izbereš izdelke, ki jih prodajaš v svoji trgovini?
                                    

I: Izdelke izbirava skupaj z mamo Iko, ki je ustanoviteljica in solastnica trgovine. Prva izbira je vedno vizualna ter konceptualna. Izdelek morava začutiti, mora biti natančno izdelan in prodajen. Potem pa je tu tudi izziv umestitve v trgovino. Iskreno, ponudbe lepih slovenskih izdelkov je res veliko in lahko bi imeli ogromno trgovino, ampak smo žal omejeni na prostor. V desetih letih trgovine se je naše sodelovanje s podjetniki zelo okrepilo, marsikomu predstavljamo precejšen del mesečnega zaslužka in naše sodelovanje je res fino. 

 

T: Kakšne nasvete imaš za nekega mladega dizajnerja, ki bi rad začel prodajati svoje izdelke v tvoji trgovini?                                                                 

I: Najboljše je, če nam svojo ponudbo izdelkov pošlje kar na naš elektronski naslov. S fotografijami, kratkim opisom. To je tisto kar je pomembno. Vse ostalo steče potem samo od sebe. Odgovorimo vsakemu.

 

T: Kako bi svetovala mlademu dizajnerju, da bi v tvoji trgovini čim boljše prodajal?                                                                                                             

I: Zelo pomembna je sprotna komunikacija, vzdrževanje zaloge ter pregled najbolj prodajnih izdelkov. Potem so tu izobraževalne urice z zaposlenimi, sodelovanje v izložbah, skupno oglaševanje in sodelovanje na socialnih medijih in še marsikaj kar smo se naučili v desetih letih. 

 

T: Če bi lahko šla s komerkoli, živim ali mrtvim na kavo s kom bi šla?
               

I: Audrey Hepburn ali pa Amélie, sta lika s katerima se poistosvetim.

 

T: Kaj trenutno bereš od knjig?
                                                              

 I: Trenutno me še vedno navdušujejo knjige o materinstvu, sočutni vzgoji in vsem kar se mi zdi da je v tem trenutku napredno in čisto drugače. Pa o zero waste gibanju in ekoloških tematikah. Pogrešam pa neko bolj sproščeno branje, ki si ga bom privoščila na počitnicah.

 

T: Katero knjigo bi priporočila za poletno branje?
                                         

 I: Uh, v tem trenutku res nimam nobene na zalogi, sploh pa ne kakšnega prijetnega branja za pod borovce. Trenutno berem knjigo Aleksandre Klopčič, Dojenje po prvem letu, ki razkriva tabuje, izobražuje nevedneže o prednostih dojenja in o odstavljanju po želji otroka.

 

T: Kako bi izbrala knjigo?
                                                                                    

I: Če se gre za neko poletno branje tudi po naslovnici in kratkem opisu. Knjige vezane na materinstvo in osebno rast pa po priporočilu svetovalk za dojenje, članov Sočutne akademije in podobnih skupin.

 

T: Katera je tvoja najljubša Polonapolona skodelica?                                         

I: Audrey, predvsem zaradi lika samega, je nežna in hkrati odločna. Všeč mi je tudi Milanka, ki je žal ni več v prodaji.

Iva, najlepša hvala za tvoj čas.

Me smo zelo ponosne, da lahko sodelujemo in prodajamo v Trgovini IKI. Nam je ena iz ta ljubših trgovin in cenimo, da pri njih lahko najdemo same imenitne slovenske izdelke in da si Iva vedno vzame čas za nas.

Do naslednjega intervjuja vam mahamo.

Previous post Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published